Annabeth* Сатир
Posts : 518 Join date : 27.02.2010 Age : 27 Location : София, България
| Заглавие: Хрониките на Амбър - Роджър Зелазни 2010-04-29, 20:00 | |
| Ето ии нещо за една не толкова позната поредица.. ^^
„Хрониките на Амбър“ е фентъзи поредица от автора Роджър Зелазни. Действието в книгите от поредицата се развива във фантастичното царство Амбър. Според книгите на Зелазни нашият свят, както и всички останали светове са само измерения на Сенките, бледи копия на единствения истински свят - Амбър. Само тези от истинската кръв са способни да управляват Амбър и да пътуват през Сенките.
В първите пет книги от поредицата главен герой е Коруин, един от деветимата сина на крал Оберон, краля на Амбър, а в останалите пет - неговият син Мерлин. Основно място в поредицата заемат колодите от карти, на които са изобразени децата на Амбър. С тяхна помощ героите могат да комуникират помежду си и да пътуват от едно място в друго.
По книгите от поредицата са създадени няколко компютърни игри. В тях действието се развива най-вече в царството Амбър. Първата компютърна игра по книгите на Роджър Зелазни е направена по действието в първия роман от серията - "Деветте принца на Амбър".
Поредицата се състои общо от 10 книги:
1. Деветте принца на Амбър (Nine princes in Amber) 2. Оръжията на Авалон (The Guns of Avalon) 3. Знакът на Еднорога (Sign of the Unicorn) 4. Ръката на Оберон (The Hand of Oberon) 5. Царството на Хаоса (The Courts of Chaos) 6. Козовете на съдбата (Trumps of Doom) 7. Кръвта на Амбър (Blood of Amber) 8. Знакът на Хаоса (Sign of Chaos) 9. Рицар на сенките (Knight of Shadows) 10. Принц на Хаоса (Prince of Chaos) Ако сте чели тези книги какво мислите за тях? А ако ли не,изглеждат ли ви интересни?? Аз лично съм на 7-мата книга и мога да кажа,че са едни от най-добрите фентъзи романи,които съм чела. | |
|
I am a halfgoddess Емпуса
Posts : 477 Join date : 27.02.2010 Age : 27 Location : Олимп
| Заглавие: Re: Хрониките на Амбър - Роджър Зелазни 2010-05-02, 18:23 | |
| Аз започнах да чета първата, още не съм я прочела.За мен лично не е нещо особено.Даже малко е объркано, но ще видим.Искам да питам откъде да си купя другите и колко горе-долу струват. | |
|
Annabeth* Сатир
Posts : 518 Join date : 27.02.2010 Age : 27 Location : София, България
| Заглавие: Re: Хрониките на Амбър - Роджър Зелазни 2010-05-02, 18:29 | |
| Амии за книгите не знам колко струват и от къде,защото аз намерих първото издание на книгите на български език в нас. :Д А иначе,всеки с вкуса си. [[= | |
|
I am a halfgoddess Емпуса
Posts : 477 Join date : 27.02.2010 Age : 27 Location : Олимп
| Заглавие: Re: Хрониките на Амбър - Роджър Зелазни 2010-05-19, 18:23 | |
| Заблуждавала съм се ! Тази книга е сууупееееер! Една добра комбинация : интересна история + приключения ! Точно това ми трябваше след всички тези вампири ! | |
|
Sponsored content
| Заглавие: Re: Хрониките на Амбър - Роджър Зелазни | |
| |
|