Sabretooth Иксион
| Заглавие: Рик Риърдън 2010-02-13, 09:52 | |
| Един от най-известните автори на фентъзи романи днес е тексасецът Рик Риърдън (Rick Riordan), автор на поредицата "Пърси Джаксън" и романа "Лабиринтът на Костите", първи том от поредицата "39 ключа". Риърдън е роден на 5 юни 1964 година в Сан Антонио. Завършил е две специалности в Тексаския университет - история и английски език. Преподавал е в различни училища 15 години, с писане се занимава от '90-те. Първите му книги за романи за загадки, поредицата "Tres Navarre", за която той печели редица литературни награди. Големият му пробив обаче идва с поредицата "Пърси Джаксън", която разказва за 12-годишно момче, което открива, че е син на старогръцки бог. За тези книги Риърдън два пъти печели наградата, посветена на легендарния писател Марк Твен и си печели сравнения с автори като Дж. К. Роулинг, Майкъл Скот и Оуъл Колфър. Първата книга от поредицата за Пърси Джаксън ще бъде екранизирана от "Фокс" и режисьора Крис Кълъмбъс /направил и първите два филма за Хари Потър/. Риърдън също така помага на издателство "Схоластик" да изготви сюжетната линия на поредицата "39 ключа", като за целта работи с Джуд Уотсън, авторка на дузини книги за Star Wars. Самият той пише първата книга за 39-те ключа, "Лабиринтът на Костите", издадена на български език от "Егмонт България". Днес Риърдън живее с жена си и двамата си сина в Сан Антонио и подготвя нова поредица, вдъхновена от митовете на древен Египет.Взето от: www.citadelata.com | |
|
I am a halfgoddess Емпуса
Posts : 477 Join date : 27.02.2010 Age : 27 Location : Олимп
| Заглавие: Re: Рик Риърдън 2010-02-28, 20:10 | |
| Не мисля, че Рик някога ще настигне Роулинг. Стилът му на писане не е чак толкоова увлекателен. Докато при Роулинг ти се иска ту да прочетеш книгата, ту тя никога да не свърши! ОБОЖАВАМ ХАРИ ПОТЪР! Но и Пърси Джаксън е СУПЕР!
От ЕЛ - След точките се слага празно място ... форматирай си мненията. | |
|
Ralitooo.98 Емпуса
Posts : 409 Join date : 16.05.2010 Age : 26 Location : Olymp
| Заглавие: Re: Рик Риърдън 2010-05-18, 08:20 | |
| Не съм съгласна с I am a halfgoddess -Риърдън също е мн добър и на мен Пърси ми беше по интересен от ХП | |
|
olimpus_girl Емпуса
Posts : 338 Join date : 09.07.2010 Age : 25 Location : Olymp
| Заглавие: Re: Рик Риърдън 2010-07-14, 20:29 | |
| Е...мен и двете ме кефят! | |
|
black_flower Емпуса
Posts : 262 Join date : 14.06.2010 Age : 27 Location : Лагер "Нечистокръвен"
| Заглавие: Re: Рик Риърдън 2010-07-15, 08:16 | |
| Определено Хари Потър е по-известен, но мисля че Пърси Джакъс бърза печели много фенове и скоро ще стане известен и харесван колкото героя на Джоан К. Роулинг | |
|
olimpus_girl Емпуса
Posts : 338 Join date : 09.07.2010 Age : 25 Location : Olymp
| Заглавие: Re: Рик Риърдън 2010-07-15, 08:40 | |
| Просто Потър е по-стар! Мисля че и след 3 години и Джаксън ще е извесен! | |
|
Джейсън Емпуса
Posts : 321 Join date : 20.01.2012 Location : В ДВОРЕЦА НА ПОСЕЙДОН
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Рик Риърдън | |
| |